Holistische benadering van pijnmanagement

Als jij je teen tegen een tafel stoot, weet je direct waar deze pijn vandaan komt. Zo zwart op wit is het echter lang niet altijd. Dit geldt zeker niet bij chronische pijn. Veel mensen met chronische pijn hebben namelijk geen idee waar dit vandaan komt. Indien de pijn in de arm zit, wordt vaak gedacht dat er iets mis is met de arm. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Er kan ook maar zo iets aan de hand zijn met een zenuw elders in het lichaam. Om deze pijn onder controle te krijgen, kan pijnmanagement uitkomst bieden. Het is dan wel zaak om voor een holistische benadering te gaan en je niet te richten op bepaalde gedeeltes van het lichaam.

Waarom een holistische benadering

Chronische pijn kan allerlei oorzaken hebben. Mogelijk is er iets verkeerd gegroeid in jouw lichaam. Dit kan al vanaf de geboorte zo zijn, maar dit kan ook in de loop van jouw leven gebeuren. Zo kun jij bijvoorbeeld chronische pijn krijgen door constant een verkeerde houding aan te nemen bij bepaalde activiteiten. Daarnaast kan overbelasting van spieren en gewrichten natuurlijk ook chronische pijn tot gevolg hebben. Om erachter te komen waar het probleem precies zit, is pijnmanagement zeker een aanrader. Met name de holistische benadering helpt jou in dat geval pijn te onderdrukken.

Fysieke pijn veroorzaakt door emotionele pijn

Heb jij een zware tijd achter de rug? Dan heeft dit er mogelijk voor gezorgd dat jij een emotioneel wrak bent. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak na een flinke tegenslag, zoals het overlijden van een naaste. Indien er niets met deze emotionele pijn gedaan wordt, kan dit op den duur ook lichamelijke klachten veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een holistische benadering van pijnmanagement. Bij de holistische benadering wordt er namelijk niet alleen gekeken naar het lichaam, maar ook naar de geest. De pijn in jouw lichaam kan namelijk ook veroorzaakt worden door problemen in de geest. Door te kiezen voor een holistische benadering, kom je snel achter dit probleem en weet je direct wat je moet doen.

Voordeel van holistische benadering

Zoals gezegd weet jij direct wat het probleem is en wat jij eraan kunt doen bij de holistische benadering van pijnmanagement. Dit zorgt ervoor dat jij weet hoe jij de pijn in jouw lichaam kunt onderdrukken. Erg prettig, want zodoende ben jij weer in staat om allerlei dingen te gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld weer eens met je partner en kinderen een dagje weg naar Amsterdam. Iets wat je de afgelopen tijd vast niet gedaan hebt vanwege de pijnscheuten. Hoe leuk is het om samen met jouw gezin naar Madame Tussaud te gaan of een rondvaart in Amsterdam te maken? Vind jij dit maar niets? Dan kun je natuurlijk ook een fiets huren in Amsterdam en de stad op een tweewieler verkennen.