Aanverwante diensten

Op onze dienstenpagina las jij al dat wij ons met verschillende aspecten van pijnmanagement bezighouden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de oorzaak van chronische pijn vaststellen door middel van onze speciale diagnoses. Indien er eenmaal vastgesteld is waar de pijn vandaan komt, kunnen we direct overgaan tot behandeling. Dit kunnen wij zowel chirurgisch als niet-chirurgisch doen. Bij een chirurgische ingreep gebruiken wij lasers, bij niet-chirurgische behandeling is de methode afhankelijk van de oorzaak. Het houdt echter niet op bij deze diensten. Wij hebben namelijk ook nog een aantal aanverwante diensten. Hieronder lichten wij deze kort toe.

1. Acupunctuur
Je hebt vast en zeker weleens van acupunctuur gehoord. Bij deze methode worden er allemaal naalden in het lichaam geprikt. Dit is een goede manier om chronische pijn te bestrijden. Acupunctuur helpt bijvoorbeeld bij chronische hoofdpijn, klachten in het bewegingsapparaat, gynaecologische klachten en pijnklachten vanuit het zenuwstelsel. Wij kunnen niet garanderen dat de chronische pijn verdwijnt, maar acupunctuur helpt zeker voor het onderdrukken van de pijn.

2. Stamceltherapie
Heb jij al van alles geprobeerd om chronische pijn te bestrijden, maar slaat geen enkele behandeling aan? Dan is stamceltherapie zeker het overwegen waard. Bij deze therapie worden de defecte cellen in jouw eigen lichaam vervangen door gezonde cellen van iemand anders. Hierdoor kan chronische pijn plots verdwijnen. Wij kunnen deze therapie alleen toepassen wanneer jij iemand hebt met matchende stamcellen. Deze kans is het grootst binnen jouw familie.

3. Ruggenmergsimulatie
Een groot deel van de chronische pijngevallen wordt veroorzaakt door beschadigde of beknelde zenuwen. Dit kunnen zenuwen door jouw hele lichaam zijn, maar het probleem zit het vaakst in de rug. Ruggenmergsimulatie kan in dat geval helpen. Wij maken hiervoor gebruik van elektrische pulsen. Deze worden, met behulp van een apparaat, naar specifieke zenuwbanen gestuurd. De pijnklachten worden door deze behandelmethode verlicht.