NIEUWS

December 2009

In december heb ik Somato Emotional Releas ll gevolgd bij het Upledger Instituut in Doorn. In 2010 staan 'Advanced' en 'Dialogica' op het programma.

Door aansluiting bij de VBAG worden de behandelingen in mijn praktijk grotendeels vergoed door vele zorgverzekeraars. Kijk voor meer informatie op uw polisvoorwaarden.

Januari 2009

In december heb ik een vervolg gegeven aan de opleiding tot cranio sacraal therapeut. Ik heb de cursus 'Somato Emotional Release l' gevolgd. In maart 2009 start ik met pediatrie (cranio sacraal therapie bij baby's en kinderen), waarna in december 2009 'Somato Emotional Release ll' volgt.

April 2008

Gestart met de vervolgopleiding tot cranio sacraal therapeut bij het Upledger Instituut in Doorn (CST2).

Met ingang van de zomertijd zal ik weer een nordic walking cursus in de avonduren gaan plannen.

Januari 2008

Gestart met de opleiding tot cranio sacraal therapeut bij het Upledger Instituut in Doorn (CST1).

September 2007

Er zijn weer 2 nieuwe nordic walking cursussen gepland! Geef u nu op!

In december start ik met de opleiding tot cranio sacraal therapeut bij het Upledger Instituut.

Juli/augustus 2007

Tijdens de zomerperiode zijn wij bereikbaar voor afspraken.

Maart 2007

Per 1 maart aangesloten bij de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen. Aansluiting bij de VBAG biedt clienten tal van vergoedingsmogelijkheden. Informeert u bij uw zorgverzekeraar!

Februari 2007

Nordic walking wandelweek in de Dordogne: van 30 april t/m 5 mei 2007. Meld je nu aan!

November 2006

Sinds 21 november ben ik gecertificeerd numeroloog. Dit houdt in dat ik aan de hand van uw geboortedatum en roepnaam een uitgebreide analyse kan geven van de bij u aanwezige eigenschappen. Bovendien krijgt u zicht op welke vermogens nog geactiveerd kunnen worden. Numerologie is goed om toe te passen bij persoonlijke problemen of bij zaken rondom bijvoorbeeld werk. Ook kan numerologie een rol spelen bij sollicitatieprocedures. Vier intensieve dagen ben ik opgeleid door Sonja Muller.

Oktober 2006

Gestart met de vervolgcursus 'blessurepreventie'.
Elke 1e zaterdag van de maand van 9.30 - 11.00 uur kunt u terecht voor een nordic walking trainingsles. Nadruk ligt op het bijhouden en bijschaven van de techniek, alsmede het opbouwen/behouden van de conditie. Deelname geschiedt op basis van het gebruik van een 5 of 10 strippenkaart.

Juni 2006

Geslaagd op 24 juni voor de opleiding 'sportmassage/verzorging' voor het Nederlands Genootschap Sportmassage!

Tijdens de zomerperiode is de praktijk geopend.

Mei 2006

Geslaagd op 7, 8 en 9 mei voor de opleiding 'instructor Nordic Walking' en... op 13 mei geslaagd voor de VOS opleiding sportmassage/verzorging.
Binnenkort kunt u, voor het verder perfectioneren van uw nordic walking techniek, terecht voor korte verdiepingscursussen.

April 2006

APS therapie blijft in 2006 binnen het vergoedingensysteem van De Friesland Zorgverzekeraar! Helaas is de vergoeding per 2007 uit de verzekeringsvoorwaarden gehaald.

Nordic walking wordt steeds populairder. Carpe Diem organiseert vanuit Steggerda, maar ook op andere locaties een aantal cursussen.

Januari 2006

Sinds begin januari ben ik NIFB gecertificeerd Nordic Walking basic instructor. Dit betekent dat u bij mij terecht kunt voor kennismakings/proeflessen nordic walking, alsmede voor initiatiecursussen (techniekcursussen). Bij voldoende belangstelling start ik in het voorjaar een wekelijkse trainingsgroep. Voor 6 lessen van anderhalf uur betaalt u € 59,00, inclusief het gebruik van de stokken.

December 2005

Vanaf half januari organiseert Carpe Diem basisinstructiecursussen 'Nordic Walking'. In 6 bijeenkomsten van anderhalf uur leert u op de juiste wijze de techniek toe te passen.

Ook binnen het nieuwe zorgstelsel van De Friesland Zorgverzekeraar blijft APS therapie binnen het vergoedingensysteem. Goed nieuws!

Oktober 2005

Begin september ben ik gestart met de eenjarige NGS/VOS opleiding SPORTMASSAGE/VERZORGING.

September 2005

Het is klaar! Na 4 weken zwoegen en zweten is mijn nieuwe praktijk op maandag 5 september in gebruik genomen en, ik kan u vertellen, het is prachtig! Binnenkort is er gelegenheid om een kijkje te komen nemen!

Augustus 2005

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de gloednieuwe praktijk. Vanaf 7 september hoop ik de ruimte in gebruik te kunnen nemen. Er is een kleine wachtruimte, een toilet en een behandelkamer.

Na een fijne vakantie begin ik op 29 augustus weer!

Juli 2005

Op zaterdag 1 oktober 2005 is er in de Beleefbibliotheek in Drachten een informatiemarkt voor mensen met fibromyalgie. Carpe Diem zal ook aanwezig zijn. U kunt kennismaken met het nieuwe INFLAMBIO apparaat, welke zeer effectief kan zijn voor mensen met fibromyalgie.

Juli 2005

Carpe Diem organiseert in samenwerking met fysiotherapeut Boudewijn Vos een actieve cursus 'nordic walking'. In de buurt van Wolvega krijgt u 5 x een professionele instructie hoe u de zgn. 'poles' moet gebruiken.

April 2005

Wist u dat een massage met 'hot stones' bijzonder ontspannend werkt! Probeer het eens! Van 2 t/m 13 mei ontvangt u € 5,00 korting op een hotstones massage. Dit kost u dus geen € 32,50, maar € 27,50!

Maart 2005

Per 1 mei verhuizen wij naar: Nieuwe Bovenweg 10, 8395 PA Steggerda. De praktijk wordt op dezelfde wijze en met dezelfde behandelingen voortgezet. E-mail, fax en telefoon blijven gelijk.

Oktober 2004

Vanaf 18 oktober kunt u in mijn praktijk terecht voor 'hot stones' massages en ontspannings- en triggerpointmassages. Deze massages kunnen desgewenst worden gecombineerd met holistic pulsing.

Sinds tweeënhalf jaar werk ik met APS therapie, tot tevredenheid. Sinds kort is echter 'Inflam-bio' op de markt, een meer geavanceerde vorm van microcurrent elektrotherapie, waartoe APS stroom ook behoort.
Dit nieuwe apparaat biedt meer mogelijkheden! APS is bijvoorbeeld 150 Herz, terwijl in de Inflam-bio naast 150 Herz (dus de APS stroom) ook 0,5 Herz verwerkt zit. Dit is overigens nog lang niet alles! Ik ben sinds 25 oktober aan het werk met Inflam-bio en tot mijn verrassing zijn de resultaten verbluffend! Pijn trekt in de meeste gevallen tijdens de behandeling al direct (gedeeltelijk) weg. In de praktijk maak ik een combinatie van APS stroom met laag frequente stroom (0,5 Herz) bijvoorbeeld. Zo 'pak' je de chronische, maar ook de acute pijn! Het is veelbelovend!

September 2004

Op zaterdag 25 september organiseert Gezondheidscentrum Carpe Diem haar 2e open dag. U kunt deze dag kennismaken met alle therapieën die in ons Gezondheidscentrum worden aangeboden. Nieuw in de praktijk is massage, met of zonder 'hot stones'. Daarnaast kunt u zich wegen op een speciale weegschaal en u kunt uw bloeddruk laten meten. Bezoekers ontvangen een kortingsbon van € 10,00.

Juli 2004

Wij zijn met vakantie van dinsdag 3 augustus t/m zondag 22 augustus. Mijn collega Ilona Nijmeijer uit
Zwolle zal de praktijk tijdens mijn vakantie 1 dag waarnemen. U kunt telefonisch contact met haar
opnemen op telefoonnummer 038 - 46 00 586 . De exacte datum hiervan zal ik zo spoedig mogelijk bekend maken. Voor shiatsu behandelingen kunt u zoals gebruikelijk terecht en rechtstreeks contact opnemen met Sjaak Terwindt, 0561 433120 of 06 24207502 .

Juli 2004

Op zaterdag 25 september kunt u kennismaken met de vernieuwde en verbeterde microcurrent apparatuur onder de naam Inflam-BIO™ , wat onlangs op de markt is gekomen. Daarmee ontstaat een nieuwe generatie elektrotherapeutische apparaten met vele mogelijkheden. Naar mijn mening zal deze apparatuur de huidige APS apparatuur in mijn praktijk gaan vervangen. Deze nieuwe apparatuur is CE gekeurd.

Mei/juni 2004

Vanaf 18  juni kunt u in de praktijk terecht voor Shiatsu! Sjaak Terwindt staat dan graag voor u klaar.
Meer hierover vindt u achter de knop ' shiatsu '. 

Mei 2004

Op maandag 31 mei is het ' WERELD NIET-ROKEN DAG '. Wilt u stoppen met roken? Neem de stap! Het zal u uitsluitend voordelen opleveren, vooral wanneer u stopt in de week van 1 t/m 12 juni 2004. Voor zowel 'Snel Stop' als 'Stop Solide' ontvangt u € 10,00 korting. Ga gezond de zomer in en reken af met
die sigaret!!

April 2004

Wilt u dat u voor een overnachting met ontbijt ook bij ons terecht kunt? Klik hiervoor op de button 'bed & breakfast'. Natuurlijk kunt u het ook combineren met een behandeling in mijn praktijk of gewoon heerlijk genieten van de mooie omgeving rond Oldemarkt.

April 2004

Verzekerden bij Groene Land, PWZ en Zilveren Kruis Achmea krijgen maximaal € 250,00 vergoeding
voor therapieën in mijn praktijk. Informeer bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden. FBTO geeft 75% vergoeding voor laserbehandelingen 'stoppen met roken'.

Maart 2004

U kunt op woensdagen (vanaf april) ook terecht bij mijn dependance in Sneek, voor zowel laserbehandelingen als APS therapie. Aanvullend Plus verzekerden van De Friesland krijgen ook hier
€ 345,00 vergoed voor APS therapie.

Wist u dat lasertherapie ook helpt wanneer u wilt afvallen? Informeer naar de mogelijkheden!

Februari 2004

Sinds kort heb ik mij aangesloten bij een samenwerkingsverband van een aantal Overijsselse lasertherapeuten. Kijk voor meer informatie eens op www.stoppunt.nl en maak kennis met een andere manier van 'laseren' voor 'stoppen met roken' en 'afslanken en gewichtsbeheersing'. U kunt ons vinden in Zwolle, Oldemarkt en Sneek.

Januari 2004   

Zorgverzekeraar De Friesland start  - in samenwerking met mijn praktijk - per 1 januari 2004 met een
pilot. Aanvullend plusverzekerden krijgen 75% vergoed met een maximum van € 345,00 per jaar. U heeft hiervoor een machtiging van uw huisarts nodig. Momenteel ben ik de enige in het noorden van het land
die aan de door de zorgverzekeraar gestelde eisen (o.a. de genoten opleiding) voldoet. Voor meer informatie omtrent de vergoeding kunt u contact opnemen met mij of met Zorgverzekeraar De Friesland
( www.defriesland.nl ).

December 2003   

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het vormgeven van de Beroepsvereniging voor Analgesie therapeuten, welke op 4 november 2002 is opgericht. Er is nog veel baanbrekend werk te verrichten.
Naast mijn functie als voorzitter van de NVVAT ben ik betrokken bij de werkgroep 'onderwijs'.  Per
1 januari 2004 zal de officiële HBO opleiding tot Analgesie therapeut van start gaan. U kunt zich nu
alvast aanmelden bij de NVVAT. Klik hiervoor op info@nvvat.nl of kijk op www.hanzesteden.com .
Officiële erkenning is heel noodzakelijk indien patiënten in aanmerking willen komen voor vergoeding
van zorgverzekeraars.
Daarbij geeft het aangesloten zijn bij de beroepsvereniging aan dat de leden aan bepaalde kwaliteits-
eisen voldoen en is er onderlinge uniformiteit op diverse gebieden. Over de vorderingen van de beroepsvereniging houd ik u op de hoogte. Neemt u ook eens een kijkje op onze site: www.nvvat.nl
Als APS therapeut kunt u zich aanmelden bij de NVVAT. Wanneer u de HBO opleiding Analgesie Therapeut wilt volgen, kunt u zich inschrijven als aspirant lid. Leden zijn te herkennen aan het NVVAT
schild aan de muur.
Op deze manier kunt u - als patiënt - er zeker van zijn dat uw therapeut de juiste achtergrond en
opleiding heeft. Een belangrijke kwaliteitstoetsing!