HOT STONES MASSAGE

Een Hotstonemassage is zoals het woord al zegt een massage met "hete" stenen. Hete stenen moet u eigenlijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt zal om en nabij de 50 graden liggen. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een bain marie gebruikt, waarbij de stenen in het water liggen. De Hotstonemassage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen variëert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De gebruikte stenen zijn zo zwart mogelijk, omdat zwarte stenen de warmte het beste vasthouden.

Sinds dat de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden de stenen ook gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze werden eerst in het vuur geplaatst waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren daardoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, Maories en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuur punten en gestreken over de meridianen.Sinds kort is de massage met warme stenen weer heringetreden en vindt momenteel zijn weg naar massagepraktijken, beautycentra, sauna's en schoonheidsspecialisten onder de naam Hotstonemassage of LaStone.

Eerst worden er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid, dit kan een neutrale olie of een aromatische olie zijn. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Ook kunnen bepaalde pijnlijke punten heel goed met hot stones behandeld worden.
Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage/behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het voert afvalstoffen af, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam weer in balans brengen.

De Hotstonemassage is met name geschikt voor/bij:
-    stress
-    spierproblemen
-    fibromyalgie
-    gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose
-    spijsverteringsproblemen
-    slechte doorbloeding

Maar bovenal is (hotstones)massage voor mensen die eens lekker willen genieten.